Motorun hararet yapması durumu, soğutma sitemindeki herhangi bir arızadan kaynaklanmaktadır. Soğutma sistemi dediğimiz faktör esasında motorun ısı dengelerini ayarlamak için üretilmiştir. Yani soğuk havalarda motorun çabuk ısınması için ısı veren bu sistem sıcak havalarla birlikte motorun ısısı arttığında da dengelemek için soğuk hava vermektedir.
Soğutma sıvısının azalması, radyatör peteklerinin tıkanması, termostatın, fanın bozulması, motor bloğuna ait su tıpasının delinmesi, vantilatörde veya devridaim pompasındaki sorunlardan herhangi biri soğutma sisteminin işlememesine sebep olabilir yani soğutma sistemleri, birçok yapıdan oluşmaktadır ve bozulabilme ihtimali yüksektir, dolayısıyla motorunuzun hararet yapma ihtimali de yüksektir.
Motorun hararet yapmasıyla doğru orantılı bir durum olan su kaynatması, motorun soğutma sistemine ait olan soğutma sıvısının eksikliğinden kaynaklı olarak motorun hararet yapması sonucu oluşur.
Eğer bir motor su kaynatıyor sa, bu soğutma sıvısının azaldığını gösterir. Soğutma sıvısının azalması da buharlaşma veya motorun suyu tüketmesinde olabileceği gibi aynı zamanda oluşabilecek bir sızıntıdan da kaynaklı olabilir.
Soğutma sıvısının azalmasının en önemli ve en çok görülen nedenleri, sıvı iletim borularında oluşabilecek çatlamalar, devridaim pompasındaki sızıntı aksaklıkları vardır.
Radyatöre bağlı hortumlar ve radyatör kapağı da sızıntıların sıklıkla görüldüğü bölgelerdir. Özetle motorunuzun soğutma sistemindeki sıkıntılar motorunuzu hararete sürüklemektedir bu sebeple soğutma sistemlerinin iyice incelenmesi ve sorunların ivedilikle giderilmesi gerekmektedir.
Öncelikle aracı emniyetli bir yere çekmeniz gerekmektedir. Bu durum motor hararetiyle birlikte oluşabilecek bütün sorunlar için geçerlidir. Isı göstergesinin kırmızı olup olmadığına bakın eğer kırmızıysa veya hot olarak görünüyorsa kaloriferi açmanız gerekmektedir.
Eğer aracınız klimalı ise, klimasını açın ve fan motorunun çalışıp çalışmadığına göz atın. Çalışmadığını fark ederseniz anında motoru durdurun ve motorun kendi kendine soğumasını bekleyin. Motorunuz sıcakken kesinlikle radyatör kapağını açmayın yoksa kaynamaya yüz tutmuş olan su birden fışkırır ve size hasar verebilir.
Motorun soğumasını bekleyin ve motor soğuduktan sonra aracınızı hareket ettirebilirsiniz veya en kısa sürede bizimile iletişime geçebilirsiniz.
Otomobillerin güvenli bir şekilde yolculuğa devam etmesi için en kritik aksamlarından biri frenlerdir. Fren balataları da aracın güvenliği için hayati öneme sahip fren sisteminin önemli bir unsuru olarak karşımıza çıkar. Fren balataları aracı durdurmaktan sorumludur ve aracı durdurmak için sürtünme enerjisini kullandıkları için zamanla aşınabilir. Fren balataları aşındığında araba aniden durur ve yolda kalma durumları ortaya çıkabilir. Fren balataları, bir otomobilin fren mekanizmasının en hayati parçalarından biridir. Gerekli olan oto bakım hizmetlerinden düzenli olarak faydalanarak fren sisteminizde bir sorun varsa erkenden tespit edilmesini sağlayabilirsiniz.
Fren balatası, bir aracı yavaşlatmak veya durdurmak için kullanılan bir aksamdır. Ön ve arka fren olmak üzere iki adet fren balatası vardır. Fren balataları, fren kampanasına bağlı olan fren pabuçlarının üzerine yerleştirilmiştir. Fren pedalına bastığınızda, fren pabuçları fren balatalarını iter ve bu da fren kampanasına doğru itilir. Fren kampanası fren pabuçlarına, fren pabuçları ise fren pabucuna bağlıdır. Fren balatası, fren pabuçlarının kuvvetini iletir. Fren balatası aşınır ve çok incelirse artık görevini yapamaz hale gelir. Fren balataları, fren kampanasına bağlı olan fren pabucu teline bağlıdır. Fren balatası aşındığında, pabuç teli kısalır ve bu da fren pabuçlarının basınç kaybetmesine ve frenlerin çalışmamasına neden olur.
Bir fren balatası, bir aracın fren sisteminin fren pabuçları ile fren kampanası arasına takılan metal, esnek, sürtünme üreten bir disktir. Fren pabuçları, fren balatasına bastırıldığında, aracı yavaşlatmak için bir sürtünme malzemesi görevi görürler. Fren balataları, fren sisteminin tehlikeli hale gelmesini ve kazaya neden olmasını önlemek için aniden değil kademeli olarak aşınacak şekilde tasarlanmıştır. Fren balataları genellikle yaklaşık 4.000 ila 10.000 km arasında değiştirilmesi gerekir.
Fren Balataları Degişim işlemleri alanında uzman UstamSensin.net ekipleri ile kaliteli parçalar kullanılarak yapılması gereken bir işlemdir. UstamSensin.net tarafından fren sisteminizle ilgili sunulan hizmetlerinden bazıları aşağıdaki gibidir.
Fren balataları yaklaşık olarak 4 bin ile 10 bin km arasında değiştirilmelidir. Ancak bu sürenin belirleyicisi aracın kullanım şekli ve sıklığıdır. Zorlu yol koşullarında sıklıkla kullanılan otomobillerin fren balataları daha erken dönemlerde değişim gerektirebilir. UstamSensin.Net kampana fren balatası değişimi ile ilgili tüm süreci açık ve net bir şekilde sizlere aktarır ve söz konusu hizmetin maliyetini şeffaf bir şekilde ortaya koyar. UstamSensin.Net ile aracınızın fren sistemi ile ilgili sorunlarınızda destek almanız çok kolay. İhtiyacınız olan hizmetlerden hızlı ve kolay bir şekilde faydalanmak için ustamsensin.net seyyar tamir sistemiz üzerinden hemen arayabilirsiniz.
Copyright © DemiryasMedya 2021 Tüm Hakları Saklıdır.